Brazílska kuchyňa
Brazílske reštaurácie mimo krajiny nie sú často baštami gurmánskej radosti.
Hlavnými surovinami, ktoré sú používané skoro v každom jedle sú ryža a čierna fazuľa, ktoré sú napríklad so slaninou základom národného jedla.
Feijoady:
- Je to bravčové mäso so zeleninou, fazuľou, klobásami a opraženou maniokovou múkou. Okrem strukovín, mäsa a ovocia je charakteristickým prvkom brazílskej gastronómie maniok. Jedná sa o hľuzovku tvarom pripomínajúcu mrkvu.
Medzi typické jedlá patrí tiež :
Vatapá:
- morský rak, rybí olej, koksové mlieko, chlieb a ryža
Sarapate:
- pečeň, srdce, paradajky, paprikové struky, cibuľa a omáčka
Typický nápoj:
- Caiprinha - popučené citróny, hnedý cukor, Cachaça (whisky) a rozbité vajíčko