Choď na obsah Choď na menu
 


Brazílska kuchyňa

 Brazílske reštaurácie mimo krajiny nie sú často baštami gurmánskej radosti.

Hlavnými surovinami, ktoré sú používané skoro v každom jedle sú ryža a čierna fazuľa, ktoré sú napríklad so slaninou základom národného jedla.

           Feijoady:

  • Je to bravčové mäso so zeleninou, fazuľou, klobásami a opraženou maniokovou múkou. Okrem strukovín, mäsa a ovocia je charakteristickým prvkom brazílskej gastronómie maniok. Jedná sa o hľuzovku tvarom pripomínajúcu mrkvu. 


Medzi typické jedlá patrí tiež :

        Vatapá:

vatapa-pao.jpg

  •   morský rak, rybí olej, koksové mlieko, chlieb a ryža

       Sarapate:

  •   pečeň, srdce, paradajky, paprikové struky, cibuľa a   omáčka

   Typický nápoj:

  • Caiprinha - popučené citróny, hnedý cukor, Cachaça (whisky) a rozbité vajíčko