Choď na obsah Choď na menu
 


Francúzka kuchyňka

  • Francúzska kuchyňa je vo svete preslávená svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy a servírovania jedál.
  • Francúzsku kuchyňu možno označiť z jednej strany ako kuchyňu majstrov, dokonca umelcov- konzumentov, pri súčasnom plnom rešpektovaní zásad zdravého stravovania.
  • Základnými potravinami francúzskej kuchyne sú teľacie, hovädzie, baranie a hydinové mäsá, ryby, zverina, zelenina, ovocie a mliečne výrobky. 

Najväčší význam má prvý vývar- grand bouillon :

  • ktorý predstavuje silný vývar z hovädzích kostí, koreňovej zeleniny a odrezkov mäsa. Je základnou surovinou na prípravu rôznych polievok a omáčok

KANAPY- Les canapés:

  • Kanapky sú miniatúrne obložené chlebíčky, ktoré pripravujeme najčastejšie z čerstvých rožkov, pokrájaných šikmo na tenšie plátky. Plátky rožkov môžeme pred obložením aj pokropiť mliekom a opiecť na masle. 

HRIANKY sú veľmi obľúbeným jedlom.

Víno vo FR: sa vplyvom rozmanitého podnebia dosť odlišujú- Chardonnay alebo Merlot 
 

 

slimaky-francuzska-kuchyna-clanokw.jpg